Antecknar du enbart födelsedagar och favoritmatcher i skolkalendern? Upplever du det som en evighet att ta dig igenom en bok? Börjar det bli dags att visa upp betygen för släkten?

Våra öppna föreläsningar i studieteknik är en introduktion till effektivt lärande och ger tips på hur du bäst anpassar ditt lärande till dina förutsättningar och därmed förbättrar dina studievanor. Du får också möjligheten att praktiskt prova på flera av metoderna.

Våra öppna föreläsningar kan alla anmäla sig till men vänder sig i första hand till dig som går i högstadiet och i gymnasiet. Dessa föreläsningar ges på många orter runt om i Sverige från augusti till oktober. I juni kommer det här finnas en fullständig förteckning över var och när Studieteknikförlaget håller sina öppna föreläsningar under hösten 2007.

Om du istället vill att vi skickar dig information om den föreläsning som kommer att hållas närmast dig kan du skicka oss en intresseanmälan så får du informationen så snart vi har den, dock tidigast i juni 2007.

I föreläsningen ingår boken Studieteknik för gymnasiet/komvux , Eneroth/Kellquist, 2000

PS! Era föräldrar är också välkomna! DS!

Syftet är att öka din:
+ Läshastighet
+ Minneskapacitet
+ Inlärningsförmåga
+ Motivation
+ Koncentration

Du kommer att lära dig följande:
Speedreading Hur du kan läsa mer än dubbelt så snabbt, med bättre koncentration och förståelse.
 
Minnestekniker Associering och visualisering. Hur du ökar din minneskapacitet.
 
Effektiv Lästeknik Hur du snabbt skaffar dig en helhetsbild över ett ämne. Studieplanering, skumläsning, fördjupad läsning, betydelsen av repetitioner och frågeställningar. Hur du prioriterar ditt material och klarar dina prov.
 
Mindmapping En anteckningsteknik som är anpassad efter hjärnans sätt att lagra information. Anteckna överskådligt, kreativt och effektivt.
 
Inlärningsstilar och Intelligens Vilken inlärningsstil har du? De sju intelligenserna. Att intelligens är genetiskt betingad är inte vetenskapligt bevisat utan snarare ett populärt antagande. Människans intelligens är fullt utvecklingsbar.
 

Resultatet blir framgångsrika studier, snabbare.